Je bekijkt nu Kerst 2020, gezelligheid, samen zijn en …. Corona en maatregelen!

Kerst 2020, gezelligheid, samen zijn en …. Corona en maatregelen!

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Blog
 • Bericht reacties:2 Reacties

Kerst 2020, gezelligheid, samen zijn en …. Corona!

Zoals de ministers al vermeld hebben op 17 november j.l., zal kerst 2020 niet hetzelfde zijn als voorgaande jaren. Maar kerst is wel een tijd van gezelligheid, samen dingen doen. We gaan er dan ook zeker niet bij de pakken neerzitten.

Bij deze een paar ideeën om samen met uw kinderen en familie te doen.
(op basis van de maatregelen van Oktober 2020)

 • Kerstkoekjes bakken

Iedereen weet wel hoe lekker de lucht van vers gebakken koekjes, brood of appeltaart is. Hoe fijn is dat om ’s ochtends wat lekkers te maken waar je ’s middags heerlijk van kunt smullen. Een nog mooiere belevenis is dit te doen met je gepersonaliseerde kookshort met naam, vraag deze bijvoorbeeld onder de kerstboom en ga heerlijk aan de slag in de keuken.
Tip : In de kerstvakantie is er op tv het programma “Cup cake cup” een schitterend programma voor jong en oud.

 • Lekker naar buiten

Nu de kerstmarkten helaas dit jaar niet door kunnen gaan ivm Corona, kunnen we er nog wel lekker op uit. Denk bijvoorbeeld om een heerlijke boswandeling te maken of glühwein drinken bij het vuur in de tuin. Er zijn genoeg activiteiten te ondernemen voor jong en oud dus trek er lekker op uit overdag!

Tip : Ga met de kinderen een schitterende kerstboom uitzoeken in het bos van Staatsbosbeheer. Op heel veel plekken kan je tegen een kleine vergoeding je eigen kerstboom uitzoeken en kappen of uitgraven. Hoe leuk is dat? Met je schop in je hand bomen keuren, uitgraven en mee naar huis nemen. Laat de boom wel even acclimatiseren thuis op een andere temperatuur anders vallen de naalden er veel te snel af.
Kijk op de site van Staatsbosbeheer voor meer informatie.

Kerstboom kappen 2020

 • Spelletje? Of even heerlijk niks…

Weer lekker warm thuis, trek je lekker de warme sloffen aan, pakt u een kop koffie of warme chocomelk met met je eigen gebakken koekjes erbij en ga je gezellig een spelletje doen met de kidz. Een mooie bijkomstigheid dat we in een tijd leven waarin we kunnen videobellen. Dus als we nu niet met z’n allen bij elkaar thuis kunnen zijn of iemand te ver weg woont, waarom dan niet na de lekkere wandeling met opa en oma videobellen en dan met elkaar aan tafel een gezelschapspelletje doen. Zo zijn we d.m.v. het videobellen toch met elkaar. En mochten opa en oma de (klein)kinderen dan toch een kerstcadeautje willen geven, dan kunt u er samen voor zorgen dat deze al bij u onder de kerstboom liggen. Opa en oma kunnen er dan online bij zijn in deze toch al rare tijd.

Oké, het is geen kerst wat we met z’n allen gewend zijn, maar we moeten er gewoon met z’n allen het maximale uit halen.

Wij wensen iedereen fijne dagen.

Dit bericht heeft 2 reacties.

 1. Suzanne Boeijen

  Beste hr Westeneng,
  Vervelend om te horen dat uw bestelling niet aangekomen is.
  Wij hebben uw bestelling met zorg verwerkt en overgedragen aan DPD pakketservice.
  Uit onderzoek is gebleken dat DPD het pakket kwijt is geraakt (raar maar waar).
  Vrijdag 18 december kregen wij pas uitsluitsel van dit onderzoek.
  Wij sturen u een een nieuwe zak toe, en wensen u fijne feestdagen.
  Mvg, team KIC.

 2. Peggy Verbakel

  Hele mooie naam-bandjes besteld voor mijn kleinkinderen, net voor 13:00 u besteld gisteren en heb het nu al binnen (11:00u) super snelle levering. Top !

Geef een reactie