Je bekijkt nu Vakantie met kinderen, wees goed voorbereid

Vakantie met kinderen, wees goed voorbereid

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

De zomervakantie staat alweer voor de deur en dat betekent; 6 weken geen school voor de kinderen, dus 6 weken genieten van hun vrijheid. En even heel eerlijk, dat hebben ze ook gewoon nodig, net zoals dat volwassenen dat zo nu en dan nodig hebben.

Maar hoe anders is het nu, vele vakanties zullen geannuleerd zijn.
Het ene gezin blijft nu in Nederland of blijft gewoon thuis. De ander gaat misschien wel naar een land waar de maatregelen zijn versoepeld.

Maar ga je wat verder weg of blijf je dichterbij, vakantie is vaak een andere omgeving.
Een omgeving waar je kind onbekend is.
De grootste angst kan dan zijn als ouder dat je je kind even uit het oog verliest.
We kennen het allemaal wel eens die paniek die je voelt als ouder als je kind zich verstopt had. Terwijl je werkelijk denkt dat je je kind uit het oog bent verloren.

Opletten!

Opletten is natuurlijk het belangrijkste punt. Laat je op het strand niet afleiden door je mobiel of een boek als je kind aan het spelen is. Loop hand in hand waar het wat drukker is . Als je kind wat ouder is kun je vooraf afspraken maken. Bijvoorbeeld waar hij of zij jullie kan vinden als het kind je kwijt is. Zoek bijvoorbeeld een gebouw uit of iets wat opvalt, wat je kan afspreken als plek om elkaar terug te vinden. Geef duidelijk grenzen aan waar je kind wel of niet mag komen.

Voorzorgsmaatregelen nemen
Opvallende kleding is prettig als je het kind snel wilt herkennen. Met een fluorkleurig shirt pik je het er sneller uit. Laat je kind eventueel een polsbandje dragen met jouw telefoonnummer erop.
Er zijn handige SOS bandjes, die er ook nog leuk uit zien om te dragen als armbandje

Toch je kind kwijt?

Onderneem gelijk actie en meld het bij hulpposten. Geen hulppost in de buurt, bel dan het landelijke alarmnummer. Zorg dus als je in het buitlenland bent dat je belangrijke nummers van te voren hebt opgeslagen in je telefoon.

Geef een reactie