Je bekijkt nu Sinterklaas knutselwerkje + leuke Sinterklaas cadeau ideeën

Sinterklaas knutselwerkje + leuke Sinterklaas cadeau ideeën

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

Sinterklaas knutselwerkje + leuke Sinterklaas cadeau ideeën

In november komt de Sint naar Nederland. Dat betekent dat de kinderen hun schoen weer mogen zetten en dat het alweer bijna pakjesavond is! Doe inspiratie op in deze blog voor een leuk Sinterklaas knutselwerkje die je samen kunt maken met de kinderen en voor leuke sinterklaasgeschenken.

 Sinterklaas knutselen
Voordat de kinderen de schoen mogen zetten voor Sinterklaas is het natuurlijk wel zo aardig om de Sint alvast te bedanken. Dit kunnen de kinderen doen door eten klaar te zetten voor hem of door een tekening of knutselwerkje te maken. Ben je nog op zoek naar een leuk knutselwerkje die de kinderen voor de Sint kunnen maken of die je huis helemaal Sinterklaas proof maakt? Dan is dit makkelijk knutselwerkje gemaakt door Babysits vast iets voor jou!

 

 

Wat heb je nodig?

–        Wc-rol

–        Rood, geel en wit papier

–        Zwarte stift

–        Schaar

–        Lijm

 

Stap 1.
Knip allereerst alle vormen uit die je nodig hebt. Je hebt in totaal 8 vormen nodig.

Vorm 1. De voorkant van de mijter

Vorm 2. De achterkant van de mijter

Vorm 3. Het haar van Sinterklaas

Vorm 4. De baard van Sinterklaas

Vorm 5. Het kruis voor de voorkant van de mijter

Vorm 6. Het kruis voor op de achterkant van de mijter

Vorm 7. De kleding van Sinterklaas

Vorm 8. De cape van Sinterklaas.

 

Stap 2.
Wikkel een groot rechthoekig stuk papier om de wc-rol heen en plak deze vast aan de achterkant van de wc-rol. Zorg ervoor dat ongeveer 60% van de wc-rol bedekt is met het rode papier. Plak vervolgens de cape van Sinterklaas vast. Hiervoor pak je de driehoekvorm erbij en bevestig je deze met lijm aan de achterkant van de wc-rol.

Stap 3.

Nu is het tijd voor het haar van Sinterklaas. Sinterklaas heeft een lange baard en lange haren. Plak deze vast op de bovenkant van de wc-rol. Om de haren van Sinterklaas wat echter te laten lijken kun je kleine hapjes knippen in het witte papier. Om de baard wat meer definitie te geven kun je deze golvend knippen.

 

Stap 4.

Zonder de mijter is Sinterklaas, Sinterklaas niet. Pak je rode papier erbij en knip twee keer de mijter van Sinterklaas uit. Je doet dit twee keer, zodat Sinterklaas ook aan de achterkant een mijter heeft en niet alleen aan de voorkant.

 

Stap 5.

Om de mijter af te maken heb je nog een groot geel kruis nodig. Pak je gele papier erbij en knip twee kruizen uit. Plak deze vervolgens met lijm in het midden van de mijter. Doe dit zowel aan de voorkant als aan de achterkant.

 

Stap 6.

Tot slot, is het tijd om Sinterklaas een gezicht te geven. Teken zijn ogen met stift en voilà je Sinterklaas knutselwerkje is af!

 

Sinterklaas vieren 

 

Cadeautjes voor in de schoen

Vanaf het moment dat Sinterklaas in Nederland is aangekomen kunnen kinderen hun schoentjes zetten. Heb jij als hulpSint ideeën nodig voor leuke kleine cadeautjes onder de €11,- voor in de schoen? Hier zijn een aantal ideeën;

 

 

Cadeautjes voor pakjesavond

Naast de wat kleinere cadeautjes is het tijdens pakjesavond ook leuk om uit te pakken met wat grotere cadeautjes. Je kunt hierbij denken aan de volgende geschenken;

 

 

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Babysits, hét online oppas platform van Nederland.

Geef een reactie